HİNDİ-CİVCİVİ
Kümes hayvanları arasında önemli bir yeri bulunan ve yeni girişimciler tarafından talep gören hindinin anavatanı Amerika’dır. Amerika’nın keşfi ile tüm dünyaya yayılan hindi sülüngiller familyasından olup Gine tavuğuna benzerliği nedeniyle bu adı almıştır. Tavuk ile kıyaslandığında boy olarak daha uzun ve yüksek olan hindinin çok çeşidi bulunmaktadır. Yine tavuk gibi başlarında kırmızı ibikleri de mevcuttur.
Amerikan Siyah Hindi dünyanın birçok ülkesinde en çok tercih edilen ırkların başında gelir. Salma usul bakıldığında az maliyetle yüksek et verimi elde edebilirsiniz. Yumurta verimi de oldukça yüksek olan bu cinsin ortalama yumurta verimi yıllık 70 adettir. Yumurta ağırlığı ise genellikle 80 gr. civarında olup; yumurtaları beyaz üzerine kahverengi beneklidir.
Hindi eti hem lezzetli hem de kolesterol oranı düşük olduğundan tercih edilen bir besindir. Uzun ömürlü olmaları, tavuklara nazaran daha dayanıklı olmaları ve yüksek değerlere sahip olmaları nedeniyle hindi yetiştiriciliği günümüzde cazibesini korumaktadır. 1,5 -2 aylıktan itibaren merada rahatça dolaşabilmeleri ve hindi etinin ucuza mal edilmesi yetiştiricilikte önemli avantajlardır.
Kış ayları hindi eti tüketiminin en yüksek olduğu dönemdir. Bu nedenle HİNDİCİVCİVİ bahar aylarında çıkarılır. HİNDİ tarla ve bahçelerde yani doğal ortamda bakılırsa zararlı böcekleri ve taze otları yemeyi severler. Sonbaharda ise dar yerlerde ve bol yem ile beslenirlerse daha hızlı yağlanır ve serpilirler.
Hindi tavuklar gibi fazla yumurtlamaz; bunun için alınan yumurtalar yavru çıkarmak amacıyla kullanılmaktadır. Aynı zamanda hindiler yumurta yaptıkları yeri başkalarının görmesini de istemezler ve bu nedenle folluk içine girmeyi sevmezler. Bahar geldiğinde yumurtlamaya başlayan hindi ortalama 20-25 yumurta yapınca kuluçkaya yatar. Ortalama kuluçka süreleri 28 gün sürer.
Hindi civcivi bakımı zevkli bir iş olmasına rağmen aynı zamanda oldukça zor ve hassasiyet de gerektiren bir iştir. Hindi yavruları da tavuk yavrusu ile kıyaslandığında daha geç büyürler. Hindi civcivi büyütmesi diğer kanatlı civciv büyütmesine benzemez. Bilinçsiz bir şekilde hindi civcivi büyütürsek büyük ve beklenmedik kayıplarla karşılaşabiliriz.
AMERİKANBRONZHİNDİCİVCİVİ ’ yüksek et verimine sahip ve mera besiciliğine uygundur. Amerika Birleşik Devletleri dahil hiçbir yerde bu ırk ın saf kan orijinali kalmamıştır. Günlük Amerikan Bronz Hindi Civcivi üreten işletmemizin tek hedefi 25 yıllık emeğimizin verdiği deneyimle kaliteyi ve ekonomikliği bir arada sunabilmek ve sonuçta dünden bugüne müşteri memnuniyetini ön planda tutarak hizmet vermeye devam etmektir.
Kuluçkadan çıkan hindi civcivi ilk boyun aşısı yapıldıktan sonra civciv taşımacılığına uygun özel dizayn edilmiş araçlarımızla hindi civcivi büyütme kümeslerimize uzman ekibimiz ve veterinerlerimiz kontrolünde özenle sevk edilir ve aynı ekip tarafından büyütülerek müşterilerimize sevk edilmeye hazırlanır.
Hindi civcivi yetiştiriciliğinde 0-6 haftalık dönem ilk periyottur. Bu periyotta kümes ısısı 21-24 derece olmalıdır. Yem ve suları düzenli olarak temin edilmelidir. Kümese ilk yerleştirmede her birinin gagasını su kabına daldırarak suyun nerede olduğu ve nasıl içileceği de öğretilmelidir. Özellikle sevkiyattan yeni çıkmış hindi civcivi yolculuktan dolayı stresli olabilir. Yem ve suya ulaşımda güçlük yaşayabilirler veya diğer civcivler tarafından baskı altına alınabilirler. Bu nedenle ve sık aralıklarla kümes kontrolü sağlanmalıdır. Fazla kalabalık alanda düzenli beslenmeye karşı risk oluşmaktadır. 10 m² ye 10 hindi civcivi yerleştirmek en idealidir. Civcivler büyüdükçe alan da büyütülmelidir. HİNDİCİVCİVİ 3 haftalık iken kümese tünek eklenebilir. Yavrular tünek üzerinde daha rahat uyuyabilirler. Ayrıca yine 3 haftalıktan itibaren hindi civcivlerini etrafı tellerle kaplı güneş gören alanlara belirli sürelerde çıkartabilirsiniz.
Hindicivcivi için farklı türde yemler vardır. Bazı yemler başlangıç içindir, bazıları kilo almaları için, bazıları da protein ağırlıklıdır. Çünkü hindiler tavuklardan daha fazla proteine ihtiyaç duyarlar. Yemler uygun olmayan proteinin altında ise hindi civcivinin büyüme potansiyeli düşer. Hindi civcivi 7. haftadan kesim zamanına kadar 2. periyoda uygun olarak bakılmalıdır. Hindi palazı ile ilgili detaylı bilgi almak için balkumes.com.tr sayfamızda ilgili bölümleri ziyaret edebilirsiniz.
Salma tavukçuluk sektöründe öncü olan firmamızda yılın 12 ayı boyunca YARKATAVUK satışı yapılmakta olup; HİNDİCİVCİVİSATIŞI uygulamamız sadece Nisan-Mayıs aylarında yapılmaktadır.
Ülkemizin 81 iline-ilçesine ve tüm köylerine ücretsiz nakliye ile hizmet vermeye devam eder ve BALKÜMES ailesi olarak tüm üretici ve müşterilerimize hayırlı, bereketli – bol kazançlar dileriz.
Daha geniş, detaylı ve sektörümüze özel bilgi edinmek isteyen siz değerli müşteri ve üreticilerimizin linki tıklamaları menfaatlerine olacaktır !!!.
https://balkumes.com.tr/kurumsal
ATAKS HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ...
ÜRÜNLERİMİZ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN